søndag, oktober 31, 2010

10 kilo vekk fra skulderne..

..forsvant idag. Klagen vår til kommunen er endelig klar og jeg har postet den i kassen utenfor rådhuset. *puuuhh*
Vi har brukt MYE tid og energi på denne saken, og få alt ned på papiret er ikke så lett..
Kommunen har desverre ikke endret sin mening om å la oss skille ut en tomt fra gården så vi kan få bygget drømmehuset. Et av problemene (ifølge kommunen) er at huset vil bli for eksponert og vil ødelegge kulturlandskapet, da tomten vi søker om ligger på en kolle. Vi har ment det motsatte hele veien, og etter å ha fått en srkitekt til å tegne skisser har kommunen innsett at vi hadde rett. Huset trenger nødvendigvis ikke å bli så eksponert, har de uttalt. *gnir seg i hendene* hihi..
Da står vi igjen med et problem; dette er en viltkorridor som de ikke ønsker at vi skal trenge oss inn i. Det blir automatisk kalt en viltkorridor når det er litt skog som snor seg et stykke nedover. Dette er ingen tett og fin skog, og vi har til gode å se noe vilt der oppe. Men kommunen er pliktet til å ta sånne hensyn. 
Om et par uker skal politikerne ta en avgjørelse i saken. Vår fremtid ligger i deres hender! Håper de støtter oss fremfor kommunen. Time will show!
Det sykeste er at vi kan drive lobby-virksomhet mot politikerne. Det skal jeg gjøre! Men hva og hvordan "kjøper" man deres stemmer???

Igår kveld var vi på lammestek hos gode venner. De har bygget huset på bildet over, men med kjeller. FLOTT hus har de fått seg:)

Ny uke, nye muligheter!Posted by Picasa

fredag, oktober 29, 2010

Hva synes dere!?

 
Elsker denne sangen- NÅ er det helg!

Jeg har fått logoen min idag, og vil vise den til mine lesere aller først.
Hva synes du?!
Må ærlig innrømme at jeg ELSKER den! Han som har laget den har skjønt hvor jeg ville med alle mine "dårlige" forklaringer..*smiler*
For jeg hadde laget meg et utkast i hodet.
Endte opp med grå bakgrunn siden låven er rød og hvit med noen grå detaljer, tror det vil passe fint:)


Imorgen skal vi pynte oss opp til navnefest til mine to nydelige nieser, etterfulgt av middagsselskap hos et vennepar (lammestek på menyen..mmm)

Ønsker dere ALLE en FLOTT helg!onsdag, oktober 27, 2010

Oppdatering: malesprøyte


Im in love with my new malesprøyte!!

Jeg har nå testet min nye malesprøyte som jeg skrev om  her. Den var som forventet og er blitt en av mine bestevenner, for en periode ihvertfall:) Jeg maler diverse ting, møbler og inventar til butikken. Om du synes spraybokser er fantastisk, vil du elske denne!
Flotte detaljer på dette skapet, love it<3
Det skal brukes i Drømmeverden, fylt opp med flotte ting.


Det tok meg litt tid å finne det rette trykket og mengde maling, men når det var gjort var det bare å frese på. Gikk unna:) Utålmodig som jeg er testet jeg ikke på ut på en plate eller noe uviktig, men på et møbel. Det endte med altfor mye maling som rant, og jeg fikk en stor pussejobb. Hastverk er lastverk!

Bordet FØR: (skapet var samme)
Nå må jeg tilbake til brothers &sisters:)

God kveld godtfolk!

Hilsen løsemiddelskadet
Oppdatering: 
Jeg bruker vanlig maling, men den må tynnes ut. Bruker derfor vannbasert og tynner ut med vann. Det er anbefalt å tynne ut max 10% med vann av malingsmengde. Hvis ikke blir den veldig tynn og renner, samt veldig dårlig dekkevne. Dette må man prøve seg frem på:)

mandag, oktober 25, 2010

Hohohoho!

 
Her i heimen er det nesten som julaften! Min første pall med varer er ankommet...weeeee!
Jeg kunne ikke få signert fort nok så jeg kunne starte oppakkingen. Sjåføren synes sikkert jeg var helt gal...jaja..
Desverre er ikke alt av innredning klart, så varene må forbli i eskene en liten stund. Det meste av innredning er gamle møbler som jeg pusser opp så malestøvet fyker, bokstavelig talt:) Tror det vil bli bra. 
Gulvet i fjøset er betong som jeg har skrubbet og akkurat ferdig med å olje. Dette for å få det støvfritt, men er veldig spent på hvordan det vil se ut. Spent på å titte imorgen kjenner jeg.

Tusen takk for mange hyggelige hilsner og lykkeønskninger. Likte å høre at jeg er "herlig gal". Hihi..


Klem fra

 

søndag, oktober 24, 2010

Avsløringen: A DREAM comes true...

 Endelig skal jeg avsløre hva jeg holder på med i låven, noen som er spente?
Tamtarata...

Jeg har lenge hatt denne drømmen, men når vi bodde i "byen" var ikke dette så aktuelt. Men da vi bestemte oss for å komme "himat te gårn" var dette også en del av planen. 
Siden i sommer har jeg brukt mye tid på å rydde opp, rive ned og pusse opp i fjøset. Hva skal jeg så bruke denne flotte lokale til?

Her åpner Drømmeverden gaver&interiør om en snau måned. Jeg kan nesten ikke vente med å komme igang... Hittil har det vært veldig mye jobb med å få fjøset i stand, det har tross alt vært gårdsdrift på gården her av mine oldeforeldre. Men endelig er møkka historie, etter x antall runder med vaskefilla. *klapp på skulderen*
Som dere sikkert nå skjønner så var ikke mitt besøk på gave&interiørmessen i august bare for kosen sin skyld. Nei, jeg løp rundt som en forvirret høne for å se mest mulig, møte med leverandører og bestille varer. En del av varene er rett rundt hjørnet, som jeg gleder meg. Weeee!!! 
Jeg har satt av greit med tid (tror jeg) til å pakke opp, prise og sette opp butikken. Etter lang tid med hard jobbing, er det snart bare "kosen" igjen. 

Vel, det var nok om denne hemmeligheten min for denne gang. Gledet meg sånn til å fortelle dere, men ville være sikker på at det var sant før jeg slapp bomben. *klyper meg selv i armen*
 
Jeg har selvfølgelig masse nerver i magen og føler en del usikkerhet rundt dette. Er det "liv laga" for en slik butikk litt utenfor sentrum? Kommer det noen kunder? Klarer lille meg å få dette til?
Jeg har kommet frem til at man lever kun en gang, og jeg MÅ bare prøve:) 
Hva tror DU? Er jeg gal?? *smiler*

Ønsker DEG og DINE en toppers uke!

 Klem fra gründer

lørdag, oktober 23, 2010

Ærlige Margit: ønsker å dele med dere!

Hva vi bruker mye energi på for tiden. Jeg har tidligere nevnt at vi jobber med et viktig prosjekt og har hatt en del spennede møter som vi er nervøse, spente og krysser fingrene for. Dette har vi jobbet med siden Januar...ting tar tid!
(Dette har ingenting med avsløringen av hva jeg holder på med i låven for tiden)

Vi ble enige allerede i septemer 2009 at vi ville selge vårt nybygde drømmehus og flytte "hjem igjen" til kommunen vi begge hadde familie. Savnet etter venner og familie ble for sterkt. Mine foreldre bor på en gård, hvor det i tillegg til deres hus er et gammelt hus som de har leid ut i maaange år. Dette skulle bli vår midlertidige bolig, da drømmehuset ble solgt sommeren 2010.

Planen var klar: Vi skulle bygge NYTT hus...og ikke hvor som helst, men på hjemgården min:) Weeee!! 
Dette er blitt en lang, slitsom, frustrerende og usikker kamp (mot kommunen).
Jeg har 1.spørsmål: Hvorfor er alt så FIRKANTET når det kommer til kommunen????
Den største utfordring i vår sak er fradeling av eiendom, da vi ønsker å få tomten fraskilt fra gården. Det er en lov som generelt gir forbud om å dele eiendommer som brukes eller kan brukes til jord- eller skogbruk (jordlovas§12) Vi ønsker eiendommen fradelt inntil jeg skal ta over gården, som forhåpentligvis er lenge til:)
Kommunen sa et rungende NEI! Mens hovedutvalget anmoder søker om i samarbeid med kommunen å finne egnet areal for slik utbygging.
Vi fikk derfor en ny sjanse:) Derfor skal vi i samarbeid med kommunen finne et mer egnet område for å bygge. 
Tomten vi søker om ligger på en skogbevokst kolle, vi har derfor 2 konflikter å ta hensyn til: 
1. Vilt
2. Kulturlandskapet
Har du falt av? 
Ja, dette er innviklet og mye informasjon. Sikker på at jeg kunne startet i kommunen idag, HVA jeg har lært i løpet av snart 1ÅR! 
Jeg har lenge holdt dette tett til brystet. Vi har hatt så mange opp og nedturer. Men nå ønsker jeg å dele saksgangen med dere, for noen er dette spennende for andre kan det hjelpe. Del gjerne erfaringer med meg!?
Vil du følge med så heng på:)

Dette ble et langt innlegg, men hadde så mye på hjertet<3
Bildene over viser noen detaljer vi ønsker på huset vårt. Vi har tegnet skisser selv, da vi ikke finner et ferdighus som passer oss. Tilslutt blir det arkitekt tegnet.

Jeg vil bygge NÅ!


God natt folkens!
Ukens beste dag er på hell..

  
IMORGEN avslører jeg hva jeg holder på med i låven:) JIPPI!

torsdag, oktober 21, 2010

En liten sneak peak..

Slik ser det ut i fjøset i låven, begynner å bli bra. Eller hur? Som jeg skal kose meg her:) Nå har jeg igjen å skrubbe litt mer i taket og vaske gulvet. Rimelig møkkete siden det ikke har vært i bruk på over 30år..

I helgen skal jeg bruke malesprøyta på en god del møbler som har stått lagret noen måneder. Loppisfunn og låvefunn:)

Tror du jeg lurte istad? Utgangsdøren gikk opp og jeg hørte HALLO! Stivnet nesten i sofaen jeg. Og inn i stua kom min kjære, 1 dag før hjem fra jobb. JIPPI! :)


Nå skal jeg kose meg i armkroken:)


Posted by Picasa

onsdag, oktober 20, 2010

På låven sitter..

 
 ......JEG!
I tide og utide, blitt noen timer her. Men som jeg koser meg!
Gleder meg til å vise dere:)

Som nevnt her på bloggen holder jeg på med et veldig spennende prosjekt for tiden, og nå nærmer det seg avsløringen! So stay tune..

So long: Have a nice day!
Jeg må ut i låven igjen:)

Vi bor forøvrig i huset du kan se på bildet, bygdas STYGGESTE hus når det kommer til arkitektur. Tenk dette har vært en sveitservilla, men ble bygget på og ødelagt på 60-tallet...uff og uff!


 Klem fra

mandag, oktober 18, 2010

Min nye bestevenn..


 
 Heter nok Bosch PFS 105e. Det er en malesprøyte med meget god effekt!
Gleder meg til å teste den ut, håper den ikke svikter meg. 
Låven er jo full av skatter som kan trenge et touch av denne. Jeg har malt en del møbler, men da med kost, og det blir nesten alltid renner. Denne skal visst fikse det problemet, samt være effektiv og komme til i alle kroker og kriker:)

Noen som har testen en slik? Kom gjerne med tips og erfaringer før vi eventuelt blir uvenner...

Får ikke testen den ut imorgen, da er det tur til Oslo med lillemor og mamma.
Jeg må innover å hente noe jeg har kjøpt på Finn og en tur på IKEA må også til:)

 

søndag, oktober 17, 2010

God Søndag!

Nå er snart helgen på hell, en fin helg for vår del:)Nå har vi staset oss opp og skal avsted i dåp til Pernille sin fetter, Tobias. Familie og god mat og kaker, blir koselig:)

Vi måtte ut å kjøpe nytt antrekk til Pernille igår, alle kjolene må ha krympet i skapet...

GOD SØNDAG, nyt den!


Read more: http://www.mylivesignature.com/mls_wizard2_1.php?sid=54488-158-C94EA9F669861F79FC00904871731BFA##ixzz0n3tPuaId
Posted by Picasa

fredag, oktober 15, 2010

Jeg gikk en tur på stien...


og søkte skogens ro..
Jeg trenger det om dagen, for her går det unna i svingene!
Mange prosjekter og jern i ilden for tiden, men det er moro da:)

Deilig å tilbringe tid sammen med de som betyr SÅ mye for meg<3
Prinsessa mi ELSKER å være ute:)

Jeg er veldig snart klar for å AVSLØRE det ene prosjektet mitt, a dream comes true..

NYT helgen alle mine lesere!  
Kom dere ut i naturen, den har så mye å tilby. Det er meldt kaldere og snø allerede neste uke...brrr..

En mus løp akkurat inni veggen bak sofaen- rett bak hodet mitt! Har jeg nevnt at jeg HATER å bo her!?!

God helg fra

onsdag, oktober 13, 2010

Luksushelg med girlsa!

Helgen ble tilbrakt på Quality Son hotell & SPA sammen med verdens beste jenter<3 Kommer til å leve på denne helgen lenge kjenner jeg! Vi hadde suiter som var helt fantastiske! Med nydelig utsikt til sjøen, fresht bad, eget kjøkken og flotte detaljer.


Som gjest på hotellet har man tilgang til et flott pool-område, SPA og fitness senter. Jeg og mine 2 andre roomies stod opp tidlig lørdag og ble med på en spinning time, deilig! Før vi entret poolen og deretter hadde vi SPA behandlinger. På lørdag spiste vi en deilig middag i restauranten. En toppers lørdag!Uteområdet på hotellet er et kapittel for seg! Nydelig anlagt med små stier, hvite stener, sitteområdet og alt rett ved vannet! Vi ville hatt mer utbytte av uteområde om det var sommer og varmt, men vi satt faktisk en del ute i "bungalowene"  med masse puter og pledd, MYS!


Her er jeg (2 øverste til venstre) og noen av jentene, vi måtte jo pynte oss litt ekstra på kveldene:) Lørdag kveld var det Zumba party på hotellet, veldig artig. Vi stod for halve livet..hehe..

Takk for en uforglemmelig helg jenter!
Anbefaler dette SPA hotellet på det varmeste om du ønsker å bli skjemmet bort litt ekstra!
Jeg og min kjære skal i et VELDIG viktig møte nå straks, er SÅ nervøs jeg. Kryss gjerne det du har av armer og ben, det skal jeg:) 

Vi blogges!


tirsdag, oktober 12, 2010

Tilbake til hverdagen...

...etter en flott høstferie!Vi koste oss på fjellet, tross litt dårlig vær. Da har man en unnskyldning til å være mer inne og fyre på peisen:)


Litt hobby-puslerier må til. Mamma hadde med seg en spennende ekse fylt med silkepapir, farget papir, saks, lim, glansbilder og mye mer. Det falt i smak hos lillemor som synes den esken var så spennede! En liten skattekiste:)

Nabojenta og Pernille fant tonen. Her hjelper Pernille til med å tørke bort youghurt-barten. Så søte vet du<3

Tilslutt et høstbilde av gullet mitt!
(mine gamle gummistøvler siden jeg glemte igjen gummistøvlene i bhg. Godt at Mommo har det meste i reserve:)

Jeg har hatt verdens beste og mest avslappende helg! Bilder kommer.. luksus helg for husmødre:)

Dagen idag startet ikke som planlagt.. Jeg var på vei til et viktig møte, da bilen min bare DØDE! Grr... Da var det bare å sette opp ny dag for møte og vente på at pappaen min kom å reddet meg. Godt å ha en bilmekaniker som pappa! (og en bror..) Så nå står bilen min trygt plassert på verkstedet til min far, håper han kan trylle den frisk FORT! Så avhening man er av bil altså..

Håper du også har hatt en fin høstferie og helg:)

GOD TIRSDAG VIDERE!Posted by Picasa

onsdag, oktober 06, 2010

Julekuler

istrikk! Synes de var så fine, bare synd jeg ikke kan strikke:(
Bildene er fra boken julekuler av Arne og carlos, visstnok vist på god morgen Norge idag. Bestemor hadde med seg denne boken til fjells idag. Kanskje jeg kan legge inn en bestilling..tihi..Koser oss på fjellet!

God onsdag kveld alle!

-- Post From My iPhone

Drømmeverden